Tadeusz Raczyński

Urodzony: 3 listopada 1949

Stan cywilny: żonaty

Rodzina: żona Zuzanna i syn Arkadiusz

Działalność społeczno - polityczna:

Założyciel Socjaldemokracji w kraju i województwie włocławskim w roku 1990r.,  jednocześnie Sekretarz RW SdRP.

W latach 1990 – 94 radny Rady Miasta Włocławek. W latach 1994-98 Przewodniczący Rady Miejskiej SdRP we Włocławku,  radny Rady Miasta, Wiceprzewodniczący Rady Miasta.

W latach 1998 – 2002 Przewodniczący Wojewódzkiej Komisji Rewizyjnej SLD Woj. Kuj.-Pom., radny Sejmiku Woj. Kuj.-Pom. i Przewodniczący Klubu Radnych SLD Sejmiku.

Przewodniczący RM SLD we Włocławku w latach 1998-2002. Kandydat do Sejmu RP, Przewodniczący WKKR SLD Woj. Kuj.Pom. w latach 2002-2006. Od 2006 do 2010 Przewodniczący Woj. Kom. Rew. SLD Woj. Kuj.-Pom., radny Rady Miasta Włocławek, Wiceprzewodniczący Rady, Przewodniczący Komisji Gospodarki Komunalnej.

0d 2010 Przewodniczący Woj. Kom. Rewizyjnej SLD Woj. Kuj.-Pom., Wiceprzewodniczący Rady Miejskiej SLD we Włocławku, Radny Rady Miasta, Wiceprzewodniczący Rady Miasta Włocławek.

Od 1994r. pracownik Urzędu Miasta Włocławek – urlopowany na czas pełnienia funkcji radnego.

Zainteresowania: sport, aktywny wypoczynek

Sam o sobie: Ojciec włocławskiej lewicy, jednocześnie skromny i otwarty na ludzi. Od lat związany ze Związkiem Młodzieży Wiejskiej, stąd miłość do spędzania czasu na świeżym powietrzu. Drugą moją pasją jest sport, w szcególności pływanie, które daje poczucie wolności i spojenia z naturą.

* wszystkie pola są wymagane

• B
  • C